Βάζετε σε κατσαρόλα τους χουρμάδες και το νερό να πάρουν βράση. Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να απορροφηθεί το υγρό. Τους λιώνετε σε μπλέντερ και τους αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα ταψί 28*18 εκ. στρώνετε μια λαδόκολλα . Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, τους ηλιόσπορους, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα φουντούκια. Ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα 3/4 του μείγματος στο ταψί, και το πιέζετε να στρωθεί ομοιόμορφα. Απλώνετε από πάνω από το μείγμα τους χουρμάδες ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με τις νιφάδες και πιέζετε ελαφρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc