Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αμάρανθος με πράσινα φυλλώδη

Ο αμάρανθος ανήκει στα ψευδοδημητριακά. Είναι πλούσιος σε απαραίτητα αμινοξέα, δεν περιέχει γλουτένη και ετοιμάζετε πολύ γρήγορα. Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc  
Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 270 γραμμάρια αμάρανθος (ωμός)
  • 200 γραμμάρια πράσινα φυλλώδη λαχανικά επιλογής (πχ: χόρτα, σπανάκι κ.α.)
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 3 γραμμάρια τζίντζερ (φρέσκο, ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φλιτζάνια νερό (εκτός του νερού για το μαγείρεμα του αμαράνθου)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 1 κουταλιές του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1,5 κουταλιές του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 1 κουταλιές του γλυκού σκόνη κόκκινου τσίλι
  • 1 κουταλιές του γλυκού σκόνη κουρκουμά
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Μαγειρέψτε τον αμάρανθο    

    Καθαρίστε και πλύντε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

    Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, και προσθέστε: λάδι, κύμινο, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετική), κανέλα, και το φρέσκο κρεμμυδάκι 

    Μετά από λίγα λεπτά, προσθέστε: κρεμμύδια, τζίντζερ και σκόρδο. 

    Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή   

    Προσθέστε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε 5-6 λεπτά 

    Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε.  

  2.  Προσθέστε τον αμάρανθο, ανακατέψτε και αφήστε τον να βράσει.

    Προσθέστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

    Καλύψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 5-6 λεπτά.  

    Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά.  

    Δοκιμάστε και - εάν χρειάζεται - προσαρμόστε τα μπαχαρικά.

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

*Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά ώστε το φαγητό να μην είναι πικάντικο σε περίπτωση που το βρέφος ή το παιδί σας δεν είναι συνηθισμένο σε αυτές τις γεύσεις.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc