Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αλμυρό ντιπ με miso

Χρόνος
Total Time: 10 λεπτά.
Υλικά:
  • 30 γραμμάρια miso (hatcho miso κατά προτίμηση)
  • 60 γραμμάρια ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 σκελίδες σκόρδο
Ετοιμασία:
  1. Λιώστε το σκόρδο με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μπολάκι ενώστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κρέμα.

    Απλώστε σε ψωμί με προζύμι ή παξιμαδάκι ή ακόμα σαν ορεκτικό μαζί με στικ λαχανικών.

Note

*Η συνταγή δεν προτείνεται για βρέφη κάτω του 1 έτους λόγω της αυξημένης, για αυτή την ηλικία, περιεκτικότητας της σε νάτριο.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc