Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

“Αλμυρά” muffins

Στο Εργαστήρι μας αγαπάμε τα μάφινς και ετοιμάζουμε συνέχεια νέες συνταγές για εμάς και εσάς!   Η συνταγή είναι της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, επίσημη συνεργάτιδα Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής  
Χρόνος
Total Time: 50 λεπτά.
Υλικά:
  • 240 g φυτικό ρόφημα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 40 g λιναρόσπορος (σπασμένος)
  • 60 g νιφάδες βρώμης
  • 50 g σπόροι (κάνναβης, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος)
  • 90 g βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση ψιλά φασόλια, καλά στραγγισμένα)
  • 30 g ταχίνι ολικής άλεσης (ή αμυγδαλοβούτυρο)
  • 1 tsp σκόνη σκόρδου
  • 1/2 tsp ιωδιούχο αλάτι*
  • 1/8 tsp μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 120 g μέτρια καρότα (τριμμένα)
  • 1 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • βότανα (δενδρολίβανο, θυμάρι κ.α.)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο 8 θήκες για μάφιν ή ένα ταψάκι.

    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ¾ του φυτικού ροφήματος και το σπασμένο λιναρόσπορο. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τις νιφάδες βρώμης και το 1/3 του φλιτζανιού με τους σπόρους και προσθέτουμε το μείγμα στο λιναρόσπορο.

  2. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα φασόλια μαζί με το καρποβούτυρο και το υπόλοιπο φυτικό ρόφημα. Αφού πάρουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η «ζύμη» μας είναι έτοιμη. Χωρίζουμε το μείγμα στις θήκες ή το τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψάκι. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε μπορούμε να τα χωρίσουμε σε μερίδες.
Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Η συνταγή είναι της Ζώταλη Αναστασίας, επίσημη συνεργάτιδα Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/almyra-muffins/