Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

“Αλμυρά” muffins

Χρόνος
Total Time: 50 λεπτά.
Υλικά:
  • 240 γραμμάρια φυτικό ρόφημα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 40 γραμμάρια λιναρόσπορος (σπασμένος)
  • 60 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 50 γραμμάρια σπόροι (κάνναβης, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος)
  • 90 γραμμάρια βρασμένα φασόλια (κατά προτίμηση ψιλά φασόλια, καλά στραγγισμένα)
  • 30 γραμμάρια ταχίνι ολικής άλεσης (ή αμυγδαλοβούτυρο)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού ιωδιούχο αλάτι*
  • 1/8 κουταλιά του τσαγιού μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 120 γραμμάρια μέτρια καρότα (τριμμένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • βότανα (δενδρολίβανο, θυμάρι κ.α.)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο 8 θήκες για μάφιν ή ένα ταψάκι.

    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ¾ του φυτικού ροφήματος και το σπασμένο λιναρόσπορο. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τις νιφάδες βρώμης και το 1/3 του φλιτζανιού με τους σπόρους και προσθέτουμε το μείγμα στο λιναρόσπορο.

  2. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα φασόλια μαζί με το καρποβούτυρο και το υπόλοιπο φυτικό ρόφημα. Αφού πάρουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η «ζύμη» μας είναι έτοιμη. Χωρίζουμε το μείγμα στις θήκες ή το τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψάκι. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε μπορούμε να τα χωρίσουμε σε μερίδες.
Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Η συνταγή είναι της Ζώταλη Αναστασίας, επίσημη συνεργάτιδα Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής