Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Wrap με φαλάφελ πράσινου ρεβυθιού

Χρόνος
Total Time: 2 ώρες
Υλικά:
  • 500 γραμμάρια ρεβύθια (πράσινα ή κλασικά) (μαγειρεμένα και σουρωμένα)
  • 30 γραμμάρια μαιντανός
  • 30 γραμμάρια κόλιανδρος (φρέσκος)
  • 20 χιλιοστόλιτρα χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 γραμμάρια κύμινο
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού κουρκουμάς (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόλιανδρος (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού αλάτι (ιωδιούχο)
  • 1/4-1/2 κουταλιά του τσαγιού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
  • 90-100 γραμμάρια βρώμη (σε νιφάδες)
Ετοιμασία:
  1. Εάν χρησιμοποιήσετε ξερά ρεβύθια, η διαδικασία μαγειρέματος είναι η εξής: Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά με μία σκελίδα σκόρδο, για 1 ώρα περίπου. Θέλετε τα όσπρια σας να είναι μαγειρεμένα αλλά να μην λιώνουν.

  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (multi ή blender),προσθέστε τα ρεβύθια, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το μπούκοβο. Τεμαχίστε έως ότου το μείγμα διαλυθεί και αρχίσει να ομογενοποιείται.

  3. Προσθέστε τη βρώμη και χτυπήστε με τον επεξεργαστή μερικές φορές για να ενσωματωθεί. Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να δέσει.

  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου.Πάρτε μικρές ποσότητες του μείγματος, παίρνοντας 1 ως 1 ½ κουταλία της σούπας την φορά.Φτιάξτε μπάλες φαλάφελ και τοποθετήστε τις στο ταψί του φούρνου. Ψήστε για 11 έως 12 λεπτά, έως ότου τα κεφτεδάκια αρχίσουν να σφίγγουν (θα εξακολουθήσουν να είναι τρυφερά μέσα) και να αποκτούν χρυσές κηλίδες σε μερικά σημεία.

    Μπορείτε να τα σερβίρετε σε τορτίγια ολικής ή αραβική με μαρούλι, ντομάτα και αγγουράκι.
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους

 

Πηγή : Dr. Neal Barnard’s Cookbook for Reversing Diabetes από τον Neal Barnard MD, συνταγή από την Dreena Burton