Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίγκαν μοτσαρέλα

Υλικά
  • 100 γραμμάρια κάσιους
  • 200 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 1 κουτάλια σούπας διατροφική μαγιά
  • 1,5 κουταλιές του τσαγιού μηλόξυδο
  • 1 κουταλιές του τσαγιού θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κουταλιές του τσαγιού σκόρδο (σκόρδο σε σκόνη)
  • 3 κουτάλια σούπας αλεύρι ταπιόκας (ή άμυλο καλαμποκιού)
  • Άλμη
  • 400 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 1 πρέζες αλάτι
Ετοιμασία
  1. Σκεύη

    Θα χρειαστείτε μπλέντερ, ιδανικά ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.

    Εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, θα τότε χρειάζεται να μουλιάσετε από το προηγούμενο βράδυ τα κάσιους ή να τα βράσετε για 10 λεπτά
  2. Προσθέστε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά : διατροφική μαγιά, μηλόξυδο, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, αλεύρι ταπιόκας
  3. Χτυπήστε το μείγμα

  4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τηγάνι (ιδανικά αντικολλητικό), και ανακατεύετε συνεχώς.

    Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν έχει γίνει ενιαίο και συμπαγές, σαν μία μπάλα.
  5. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπωλ. και βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νερό ώστε να είναι πιο εύκολο να πλάσετε το μείγμα.
  6. Με ένα κουτάλι της σούπας, πιάστε όση ποσότητα χωράει στο κουτάλι, και δώστε του σχήμα μικρής μπαλίτσας.
  7. Βάλτε την μπαλίτσα, μέσα στην άλμη για λίγα δευτερόλεπτα
  8. Βγάλτε την μπαλίτσα από την άλμη, στραγγίξτε τα πολλά νερά ώστε να είναι πιο εύκολο να την κόψετε, και με ένα μαχαίρι κόψτε την σε 3-4 φέτες