Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίγκαν μοτσαρέλα

Λαστιχωτή, έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι μια "μοτσαρέλα", χωρίς ζωικό γάλα; ε, ναι! γίνεται! Πηγή:. The Happy Pear
Υλικά
  • 100 g κάσιους
  • 200 ml νερό
  • 1 tbsp διατροφική μαγιά
  • 1,5 tsp μηλόξυδο
  • 1 tsp θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 tsp σκόρδο (σκόρδο σε σκόνη)
  • 3 tbsp αλεύρι ταπιόκας (ή άμυλο καλαμποκιού)
  • Άλμη
  • 400 ml νερό
  • 1 pinch αλάτι
Ετοιμασία
  1. Σκεύη

    Θα χρειαστείτε μπλέντερ, ιδανικά ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.

    Εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, θα τότε χρειάζεται να μουλιάσετε από το προηγούμενο βράδυ τα κάσιους ή να τα βράσετε για 10 λεπτά
  2. Προσθέστε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά : διατροφική μαγιά, μηλόξυδο, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, αλεύρι ταπιόκας
  3. Χτυπήστε το μείγμα

  4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τηγάνι (ιδανικά αντικολλητικό), και ανακατεύετε συνεχώς.

    Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν έχει γίνει ενιαίο και συμπαγές, σαν μία μπάλα.
  5. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπωλ. και βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νερό ώστε να είναι πιο εύκολο να πλάσετε το μείγμα.
  6. Με ένα κουτάλι της σούπας, πιάστε όση ποσότητα χωράει στο κουτάλι, και δώστε του σχήμα μικρής μπαλίτσας.
  7. Βάλτε την μπαλίτσα, μέσα στην άλμη για λίγα δευτερόλεπτα
  8. Βγάλτε την μπαλίτσα από την άλμη, στραγγίξτε τα πολλά νερά ώστε να είναι πιο εύκολο να την κόψετε, και με ένα μαχαίρι κόψτε την σε 3-4 φέτες