Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Τσουρέκι με μελάσα Emelia

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο γλυκαντικό στη διατροφή μας, μπορούμε να επιλέξουμε τη μελάσα η οποία, όντως, μπορεί να συνεισφέρει σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος κ.α. Εμείς, αγαπάμε τη μελάσα και για την υπέροχη γεύση της και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Φέτος, το τσουρέκι μας μπορεί να είναι vegan και χωρίς ζάχαρη, η Emelia φρόντισε για αυτό!
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Υλικά:
    Για το προζύμι
  • 1 κύβο μαγιά νωπή
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ)
  • 3 κουτάλια σούπας αλεύρι για τσουρέκι
  • 5 γραμμάρια μελάσα Emelia
  • 140 γραμμάρια φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • Για τη ζύμη:
  • 120 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 170-200 γραμμάρια μελάσα Emelia
  • 1 κουταλιές του τσαγιού μαχλέπι
  • 1 κουταλιές του τσαγιού μαστίχα
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιές του τσαγιού αλάτι
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • Για το γλάσο:
  • 1 κουτάλια σούπας μελάσα Emelia
  • 2 κουτάλια σούπας νερό
  • αμύγδαλο φιλέ
Ετοιμασία:
  1. Λιώνουμε καλά την  μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι την μελασα  ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

     

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά της ζύμης στο προζύμι  που έχει φουσκώσει και μετά τα υπόλοιπα  στερεά . Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Πλάθουμε  τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε ακόμα λιγο να φουσκώσουν ενώ προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170βαθμους.


    Πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλλειφουμε με ένα πινέλο το γλασο μας και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.

Note

Η συνταγή για το τσουρέκι είναι της Emelia.