Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Τσουρέκι με μελάσα Emelia

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο γλυκαντικό στη διατροφή μας, μπορούμε να επιλέξουμε τη μελάσα η οποία, όντως, μπορεί να συνεισφέρει σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος κ.α. Εμείς, αγαπάμε τη μελάσα και για την υπέροχη γεύση της και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Φέτος, το τσουρέκι μας μπορεί να είναι vegan και χωρίς ζάχαρη, η Emelia φρόντισε για αυτό!
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Υλικά:
    Για το προζύμι
  • 1 κύβο μαγιά νωπή
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ)
  • 3 tbsp αλεύρι για τσουρέκι
  • 5 g μελάσα Emelia
  • 140 g φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • Για τη ζύμη:
  • 120 g ηλιέλαιο
  • 170-200 g μελάσα Emelia
  • 1 tsp μαχλέπι
  • 1 tsp μαστίχα
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 tsp αλάτι
  • 800 g αλεύρι για τσουρέκι
  • Για το γλάσο:
  • 1 tbsp μελάσα Emelia
  • 2 tbsp νερό
  • αμύγδαλο φιλέ
Ετοιμασία:
  1. Λιώνουμε καλά την  μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι την μελασα  ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

     

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά της ζύμης στο προζύμι  που έχει φουσκώσει και μετά τα υπόλοιπα  στερεά . Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Πλάθουμε  τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε ακόμα λιγο να φουσκώσουν ενώ προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170βαθμους.


    Πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλλειφουμε με ένα πινέλο το γλασο μας και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.

Note

Η συνταγή για το τσουρέκι είναι της Emelia.

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vegan-tsoureki-me-melasa-emelia/