Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Τσουρέκι με μελάσα Emelia

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Υλικά:
    Για το προζύμι
  • 1 κύβο μαγιά νωπή
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ)
  • 3 κουτάλια σούπας αλεύρι για τσουρέκι
  • 5 γραμμάρια μελάσα Emelia
  • 140 γραμμάρια φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • Για τη ζύμη:
  • 120 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 170-200 γραμμάρια μελάσα Emelia
  • 1 κουταλιά του τσαγιού μαχλέπι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού μαστίχα
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού αλάτι
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • Για το γλάσο:
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα Emelia
  • 2 κουτάλια σούπας νερό
  • αμύγδαλο φιλέ
Ετοιμασία:
  1. Λιώνουμε καλά την  μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι την μελασα  ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

     

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά της ζύμης στο προζύμι  που έχει φουσκώσει και μετά τα υπόλοιπα  στερεά . Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Πλάθουμε  τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε ακόμα λιγο να φουσκώσουν ενώ προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170βαθμους.


    Πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλλειφουμε με ένα πινέλο το γλασο μας και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.

Note

Η συνταγή για το τσουρέκι είναι της Emelia.