Λιώνουμε καλά την μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι την μελασα ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά της ζύμης στο προζύμι που έχει φουσκώσει και μετά τα υπόλοιπα στερεά . Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αφήνουμε ακόμα λιγο να φουσκώσουν ενώ προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170βαθμους.
Πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλλειφουμε με ένα πινέλο το γλασο μας και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Η συνταγή για το τσουρέκι είναι της Emelia.