Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan καγιανάς

Ίσως, ο πιο εύκολος τρόπος να δοκιμάσουμε πρώτη φορά το τόφου!    Συνταγή του chef Στάθη Αλεξάνδρου
Χρόνος
Total Time: 2 ώρες 35 λεπτά.
Υλικά:
    Μαρινάδα τόφου:
  • 350 g τόφου (θρυμματισμένο)
  • 20 g κουρκουμάς
  • 1 pinch αλάτι* (καπνιστό)
  • 30 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • Υλικά για μαγείρεμα:
  • 100 g τόφου (αμαρινάριστο, θρυμματισμένο)
  • 80 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 800 g ντομάτα (φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 400 g μελιτζάνα
  • 100 g πιπεριά πράσινη
  • 200 g κολοκύθι
  • 5 g αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 pinch ρίγανη
  • 1 pinch πιπέρι
Ετοιμασία:
  1. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κύβους σε χαμηλή φωτιά σε βαθύ σκεύος. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το μαριναρισμένο τόφου, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας. Λίγο πριν βράσουν, προσθέτουμε το αμαρινάριστο τόφου.

  2. Όταν το βγάλουμε από την φωτιά γαρνίρουμε με ρίγανη και μια πρέζα μαύρο αλάτι.

    Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε ψητό προζυμένιο ψωμί!

    *Η οσμή του μαύρου (καπνιστού) αλατιού θυμίζει αυτή του αυγού.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

 Συνταγή του chef Στάθη Αλεξάνδρου

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vegan-kagianas/