Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan καγιανάς

Χρόνος
Total Time: 2 ώρες 35 λεπτά.
Υλικά:
    Μαρινάδα τόφου:
  • 350 γραμμάρια τόφου (θρυμματισμένο)
  • 20 γραμμάρια κουρκουμάς
  • 1 πρέζες αλάτι* (καπνιστό)
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • Υλικά για μαγείρεμα:
  • 100 γραμμάρια τόφου (αμαρινάριστο, θρυμματισμένο)
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 800 γραμμάρια ντομάτα (φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 400 γραμμάρια μελιτζάνα
  • 100 γραμμάρια πιπεριά πράσινη
  • 200 γραμμάρια κολοκύθι
  • 5 γραμμάρια αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 πρέζες ρίγανη
  • 1 πρέζες πιπέρι
Ετοιμασία:
  1. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κύβους σε χαμηλή φωτιά σε βαθύ σκεύος. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το μαριναρισμένο τόφου, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας. Λίγο πριν βράσουν, προσθέτουμε το αμαρινάριστο τόφου.

  2. Όταν το βγάλουμε από την φωτιά γαρνίρουμε με ρίγανη και μια πρέζα μαύρο αλάτι.

    Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε ψητό προζυμένιο ψωμί!

    *Η οσμή του μαύρου (καπνιστού) αλατιού θυμίζει αυτή του αυγού.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

 Συνταγή του chef Στάθη Αλεξάνδρου