Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου, και προθερμάνετε στους 180 °C.
Χρησιμοποιώντας με προσοχή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις γλυκοπατάτες σε φέτες πάχους 0,3 εκατοστών.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ και ψεκάστε λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε σε ένα μονό φύλλο ψησίματος (χωρίς οι φέτες να καλύπτουν η μία την άλλη) και ψήστε για περίπου 12 λεπτά.
Γυρίστε τις ανάποδα (π.χ. με την βοήθεια ενός πιρουνιού) και συνεχίστε να ψήνετε, ελέγχοντας κάθε 2-3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανές και σκουρύνουν, περίπου άλλα 8 λεπτά.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.