Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας

Χρόνος
Total Time: 27 λεπτά.
Υλικά:
  • 500 γραμμάρια γλυκοπατάτες (μη αποφλοιωμένες)
  • θαλασσινό αλάτι*
  • μαύρο πιπέρι
  • ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Ετοιμασία:
  1. Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου, και προθερμάνετε στους 180 °C.

    Χρησιμοποιώντας με προσοχή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις γλυκοπατάτες σε φέτες πάχους 0,3 εκατοστών.

     Τοποθετήστε σε ένα μπολ και ψεκάστε λίγο ελαιόλαδο.

     Τοποθετήστε σε ένα μονό φύλλο ψησίματος (χωρίς οι φέτες να καλύπτουν η μία την άλλη) και ψήστε για περίπου 12 λεπτά.

     Γυρίστε τις ανάποδα (π.χ. με την βοήθεια ενός πιρουνιού) και συνεχίστε να ψήνετε, ελέγχοντας κάθε 2-3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανές και σκουρύνουν, περίπου άλλα 8 λεπτά.

     Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Πηγή: wellvegan.com