Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σάντουιτς με spread τόφου

Χρόνος
Total Time: 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 500 γραμμάρια τόφου
  • 6 φύλλα μαρούλι
  • 12 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (μόνο προζύμι)
  • 1/4 κουταλιές του τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλιές του τσαγιού σκόνη κουρκουμά
  • 1/4 κουταλιές του τσαγιού κύμινο
  • 1 κουταλιές του τσαγιού αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού μουστάρδα* (χωρίς ζάχαρη)
  • 60 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας
  • 2 κουταλιές του τσαγιού χυμό λεμονιού (ή μηλόξυδο)
  • 60 γραμμάρια κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 4 ραπανάκια (σε φέτες)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε το τόφου με ένα μαχαίρι αφήνοντας μερικά μικρά κομμάτια.

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τουρσί της επιλογής μας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε. Στην περίπτωση που μας φανεί χαμηλό σε αλάτι, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ή μηλόξυδο ακόμη. Η οξύτητα θα ανεβάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις.

    Απλώνουμε τη σαλάτα μας στα ψωμάκια, προσθέτουμε τη ρόκα και τη ντομάτα και είμαστε έτοιμοι!

    Όση σαλάτα μας μείνει μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγειο, σε κλειστό δοχείο, μέχρι και 3 ημέρες.

Note

*Η χρήση αλατιού δεν επιτρέπεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Πηγή:The Survivor’s Handbook: Eating Right for Cancer Survival by Neal Barnard, MD, and Jennifer Reilly, RD