Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σάντουιτς με spread τόφου

[caption id="attachment_2995" align="alignnone" width="300"] Πηγή: The Survivor’s Handbook: Eating Right for Cancer Survival by Neal Barnard, MD, and Jennifer Reilly, RD[/caption]   Μία νόστιμη ιδέα γεύματος, για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες!
Χρόνος
Total Time: 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 500 g τόφου
  • 6 φύλλo μαρούλι
  • 12 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (μόνο προζύμι)
  • 1/4 tsp σκόνη σκόρδου
  • 1/4 tsp σκόνη κουρκουμά
  • 1/4 tsp κύμινο
  • 1 tsp αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 tsp μουστάρδα* (χωρίς ζάχαρη)
  • 60 g γιαούρτι σόγιας
  • 2 tsp χυμό λεμονιού (ή μηλόξυδο)
  • 60 g κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 4 ραπανάκια (σε φέτες)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε το τόφου με ένα μαχαίρι αφήνοντας μερικά μικρά κομμάτια.

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τουρσί της επιλογής μας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε. Στην περίπτωση που μας φανεί χαμηλό σε αλάτι, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ή μηλόξυδο ακόμη. Η οξύτητα θα ανεβάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις.

    Απλώνουμε τη σαλάτα μας στα ψωμάκια, προσθέτουμε τη ρόκα και τη ντομάτα και είμαστε έτοιμοι!

    Όση σαλάτα μας μείνει μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγειο, σε κλειστό δοχείο, μέχρι και 3 ημέρες.

Note

*Η χρήση αλατιού δεν επιτρέπεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Πηγή:The Survivor’s Handbook: Eating Right for Cancer Survival by Neal Barnard, MD, and Jennifer Reilly, RD

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/santouits-me-spread-tofou/