Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα Ρεβυθιών και dressing από Πορτοκάλι και Miso

Χρόνος
Total Time: 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια (κομμένα στη μέση, περίπου 12)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)
  • 125 γραμμάρια κινόα (μαγειρεμένη, 1/2φλ.)
  • 380 γραμμάρια ρεβύθια (μαγειρεμένα, 1 1/2φλ.)
  • 3 κουτάλια σούπας κόλιανδρο (φρέσκο)
  • 240 χιλιοστόλιτρα χυμό πορτοκάλι (περίπου 2 πορτοκάλια)
  • 30 χιλιοστόλιτρα ξύδι ρυζιού (ή μηλόξυδο)
  • 10 γραμμάρια πάστα miso (λευκό ή κίτρινο, 2κ.γλ.)
  • 15 χιλιοστόλιτρα μελάσα (1κ.σ.)
  • 1 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού τζίντζερ (φρέσκο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές του τσαγιού μαύρο σουσάμι
Ετοιμασία:
  1. Ετοιμάστε την κινόα και τα ρεβύθια σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού ή της συσκευασίας.

  2. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, την κινόα, τα ρεβύθια και το φρέσκο ​​κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ.

  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το μίσο, τη μελάσα, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σουσάμι για να φτιάξετε το dressing.

  4. Αναμείξτε το dressing με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σας και σερβίρετε.

Note

Πηγή: Γράφτηκε από τον Jason Wyrick και επεξεργάστηκε από την Celine Steen