Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα Ρεβυθιών και dressing από Πορτοκάλι και Miso

Μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας θρεπτικά και νόστιμα dressings στο σπίτι!

Με αυτό τον τρόπο, είμαστε σίγουροι για τα υλικά και τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε.

Χρόνος
Total Time: 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 300 g ντοματίνια (κομμένα στη μέση, περίπου 12)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα)
  • 125 g κινόα (μαγειρεμένη, 1/2φλ.)
  • 380 g ρεβύθια (μαγειρεμένα, 1 1/2φλ.)
  • 3 tbsp κόλιανδρο (φρέσκο)
  • 240 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 2 πορτοκάλια)
  • 30 ml ξύδι ρυζιού (ή μηλόξυδο)
  • 10 g πάστα miso (λευκό ή κίτρινο, 2κ.γλ.)
  • 15 ml μελάσα (1κ.σ.)
  • 1 clove σκόρδο (τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • 1 tsp τζίντζερ (φρέσκο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο)
  • 2 tsp μαύρο σουσάμι
Ετοιμασία:
  1. Ετοιμάστε την κινόα και τα ρεβύθια σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού ή της συσκευασίας.

  2. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, την κινόα, τα ρεβύθια και το φρέσκο ​​κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ.

  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το μίσο, τη μελάσα, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σουσάμι για να φτιάξετε το dressing.

  4. Αναμείξτε το dressing με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σας και σερβίρετε.

Note

Πηγή: Γράφτηκε από τον Jason Wyrick και επεξεργάστηκε από την Celine Steen

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/salata-revythion-kai-dressing-apo-portokali-kai-miso/