Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.
Ψήστε στους 180 °C για 25-30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι πραγματικά μαλακά και ελαφρώς καφέ στις άκρες.
Ενώ τα λαχανικά ψήνονται, κόψτε το πράσο και σοτάρετε το σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδου για περίπου 5 λεπτά και μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τους σπόρους σιταριού και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε.
Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το κρασί, και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τον αρακά, και ανακατέψτε.
Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός, ανακατεύοντας περιστασιακά. Θα χρειαστεί, περίπου, 30 - 45 λεπτά.
Μόλις απορροφηθεί όλος ο ζωμός, στίψτε μισό λεμόνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε το ριζότο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε από πάνω τα ψητά λαχανικά, λίγο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο φυστίκι, τους σπόρους ροδιού και μερικά φρέσκα φύλλα μέντας
*Η συνταγή δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Τροποποιημένη συνταγή από: laurencariscooks.com