Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Υλικά:
  • 80 γραμμάρια καστανό ρύζι
  • 20 γραμμάρια κριθάρι
  • 130 γραμμάρια tempeh (κομμένο σε κύβους)
  • 330 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 15 χιλιοστόλιτρα σάλτσα σόγιας
  • 15 χιλιοστόλιτρα μίριν (ή γλυκό κρασί χωρίς αλκοόλ)
  • 1 πρέζες θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
  • 1 κουτάλια σούπας κόλιανδρο (ή κρεμμυδάκι ή άλλο μυρωδικό)
Ετοιμασία:
  1.  Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).

  2. Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.

    Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.

Note

Πηγή συνταγής : oneproject.gr