Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε

Μία συνταγή από το αγαπημένο μας oneproject.gr, βαθιά γευστική! Ένας όμορφος τρόπος να μπούμε στον κόσμο του tempeh και των μακροβιοτικών γευμάτων!
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Υλικά:
  • 80 g καστανό ρύζι
  • 20 g κριθάρι
  • 130 g tempeh (κομμένο σε κύβους)
  • 330 ml νερό
  • 15 ml σάλτσα σόγιας
  • 15 ml μίριν (ή γλυκό κρασί χωρίς αλκοόλ)
  • 1 pinch θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
  • 1 tbsp κόλιανδρο (ή κρεμμυδάκι ή άλλο μυρωδικό)
Ετοιμασία:
  1.  Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).

  2. Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.

    Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.