Κόψτε τα καρότα (αναποφλοίωτα) σε μικρά κομμάτια.
Βράστε τα ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τα και στη συνέχεια ψήστε τα.
Αλέστε τους σπόρους σε ένα μύλο ξηρών καρπών
Ψιλοκόψτε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό.
Ανακατέψτε μαζί τους αλεσμένους σπόρους, τα καρότα και όλα τα άλλα συστατικά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε μία φόρμα ψωμιού (αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει χαρτί ψησίματος). Μία φόρμα 1 κιλού είναι καλή (διαστάσεις περίπου 20 x 10 x 6 εκατοστά).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για περίπου 45 λεπτά.
Ανασηκώστε απαλά από την φόρμα βγάζοντας το ψωμί μαζί με το χαρτί ψησίματος.
Γυρίστε το σε μία επιφάνεια κοπής ψωμιού και κόψτε το σε φέτες με ένα μαχαίρι ψωμιού.
Μεγάλο πλεονέκτημα: παγώνει πολύ καλά (απλά κόψτε το σε φέτες πριν το βάλετε στην κατάψυξη και ψήστε το μετά την απόψυξη).