Στραγγίζουμε το τόφου από τα υγρά του τυλίγοντας το σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε μια πετσέτα και τοποθετώντας από πάνω ένα βάρος για 30 λεπτά. Κόβουμε τα τόφου στη μέση δημιουργώντας δύο μακρόστενα κομμάτια και στη συνέχεια σχηματίζουμε τα φιλέτα μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα τόφου από τη μια πλευρά προσέχοντας να μην τα κόψουμε μέχρι κάτω. Μπορούμε να τοποθετήσουμε αριστερά και δεξιά από κάθε φιλέτο τόφου ένα μαχαίρι ή τσοπστικς ώστε να βρίσκει το μαχαίρι εκεί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε τα φιλέτα τόφου σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα. Τα αφήνουμε το λιγότερο για 30 λεπτά.
Συνταγή Beets me.