Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα βρώμης με γεύση πίτσα

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Υλικά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
  • 400 γραμμάρια τόφου φυσικό
  • 30 γραμμάρια τοματοπελτές
  • 15 γραμμάρια αλάτι*
  • 3 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάλια σούπας θυμάρι ξερό
  • 2 κουταλιές του τσαγιού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 15 γραμμάρια μελάσα απαλή
  • 1 κουταλιές του τσαγιού κουρκουμά σκόνη
  • 60 χιλιοστόλιτρα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλια σούπας πάπρικα γλυκιά (ή καυτερή)
Instructions
  1. Ετοιμασία
    • Τεμμαχίζω τα κρεμμύδια σε ψιλές ροδέλες.
    • Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια με 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά) ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτω τη μελάσα και τα αφήνω να καραμελώσουν.
    • Χρησιμοποιώ ένα blender για να θρυμματίσω το τόφου.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι της βρώμης και όλα τα στέρεα υλικά (αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα και κουρκουμά) και τα ανακατεύω.
    • Αρχίζω να προσθέτω νερό και με ένα fouet αναμειγνύω το μείγμα. Θα χρειαστώ τόσο νερό ώστε να πάρω ένα πυκνό χυλό.
    • Παράλληλα, προσθέτω τον τοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το σκόρδο (στον τρίφτη).
    • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα και σε ένα μεγάλο ταψί απλώνω μία λαδόκολλα.
    • Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και, ιδανικά, θέλουμε να έχει πάχος 1-2 εκατοστών. 
    • Προαιρετικά, μπορώ να κόψουμε λίγες ροδέλες κρεμμυδιού για να γαρνίρω την πίτα μας.

     

    Δοκιμάστε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, καρότο, πράσα και ότι άλλο βρείτε στην κουζίνα σας! Αγαπάμε τους πειραματισμούς!

     

    *Το αλάτι προτείνεται για υλικίες άνω του 1 έτους.

Note

Συνταγή: Ζώταλη Αναστασία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος