Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πικάντικες πέννες με ντομάτα

spicy pasta with tomatoes vegan
spicy pasta with tomatoes vegan Και σε ποιο άτομο δεν αρέσει μία νόστιμη μακαρονάδα με ντομάτα και μυρωδικά; Αυτή η συνταγή έχει υλικά που δεν τα περιμένατε συνδυασμένα με ένα τρόπο ταιριαστό και με πολύ ιδιαίτερα αρώματα! Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε φέτος το καλοκαίρι με φρέσκιες ντομάτες!   Συνταγή της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc
Χρόνος
Total Time: 2 ώρες 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 1,5 κιλά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/5 κουταλιά του γλυκού θαλασσινό αλάτι (*)
  • 1/5 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 400 g ρεβύθια (βρασμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 2 κουταλιές του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο (θρυμματισμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μάραθου
  • 1 κουταλιά του γλυκού σιναπόσρπορο (σπόροι μουστάρδας)
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι φυτικό ρόφημα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 450 g πέννες ολικής άλεσης (ή ζέας)
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού (φρέσκα)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.     

    Βάλτε τα ντοματίνια μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ.  πιπέρι και τοποθετείστε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για 90 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν καφέ χρώμα. Οι ντομάτες πρέπει να έχουν όψη ζουμερής ντομάτας που έχει αποξηρανθεί στον ήλιο, αλλά χωρίς να έχει αποκτήσει καφέ χρώμα.

  2. Όταν τα ντοματίνια είναι σχεδόν έτοιμα, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.     

    Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σωτάρετε για 60-90 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους,     

    Προσθέστε τα ρεβύθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν τραγανά.     

    Προσθέστε τα μπαχαρικά: πάπρικα, μπούκοβο, σπόρους μάραθου, μουστάρδα, σκόνη σκόρδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.     

    Ανακατέψτε τα όσπρια και τα μπαχαρικά για περίπου 2 λεπτά, φροντίζοντας να μην καούν.

  3. Ταυτόχρονα, σε μία μεγάλο κατσαρόλα, προσθέστε αλατισμένο νερό και φέρτε το σε σημείο βρασμού.

  4. Προσθέστε τα ντοματίνια στην κατσαρόλα που είναι τα ρεβύθια μαζί με το φυτικό ρόφημα σόγιας.     

    Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε ενώ τα μακαρόνια μαγειρεύονται.

  5. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στην συσκευασία ότι απαιτείται για να γίνουν «αλ ντέντε».     

    Αποστραγγίστε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερού.

  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για όλο το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να τελειώσει το μαγείρεμα των ζυμαρικών.  

     Προσθέστε από το νερό των ζυμαρικών, μια κουταλιά της σούπας ή δύο κάθε φορά, στην σάλτσα ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.

  7. Προσθέστε μπαχαρικά της επιλογής σας, καθώς και τα φύλλα βασιλικού ως γαρνίρισμα.     

    Ανακατέψτε και σερβίρετε!

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

Keywords: vegan, καλοκαίρι, ζυμαρικά, ρεβύθια, ντομάτα
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/pikantikes-pennes-me-ntomata/