Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατέ Αγκινάρας με Καρύδια

Στη λαϊκή βρήκα αγκινάρες και το μυαλό μου πήγε σε μία ιταλική συνταγή που είχα διαβάσει κάπου… Πάνω στον πάγκο μου είχα αγκινάρες, μυρωδικά, κρεμμυδάκια εσαλότ και πολύ λίγα μπαχαρικά. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τους πειραματισμούς!
Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια αγκινάρες (από τα εξωτερικά φύλλα και τους μίσχους της)
  • 100 γραμμάρια καρυδόψιχα (σπασμένο)
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκια ξερά (μικρά)
  • 1 κοτσάνια σέλερι
  • 1 κλωνάρια μαιντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί (χωρίς αλκόολ)
  • ιωδιούχο αλάτι
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 4 κουταλιές του γλυκού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (ψυχρής έκθλιψης)
Ετοιμασία:
  1. Ξεφλουδίζουμε τα ξυλώδη μέρη των μίσχων της αγκινάρας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με τα εξωτερικά φύλλα της.

  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερυ και τα εσαλότ.

  3. Τα ρίχνουμε σε ένα  καυτό αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα λίγο νερό. Θα χρειαστούν, περίπου, 10 λεπτά για να μαλακώσουν.

  4. Μετά, προσθέτουμε τον μαιντανό, το δεντρολίβανο και τα κομμάτια της αγκινάρας που είχαμε ετοιμάσει νωρίτερα.

  5. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν, όλα μαζί, για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και αφήνουμε το παρασκεύασμά μας, λιγο, να κρυώσει.

  6. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το μείγμα μας μαζί με τα καρυδόψιχα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε μία ομογενοποιημένη, σχεδόν, κρέμα.

    Η γεύση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δροσερή! Πειραματιστείτε ελεύθερα και εσείς!
Διατροφικές πληροφορίες

Μερίδες 12

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους

Συνταγή: Ζώταλη Αναστασία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής