Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντιπ με κέιλ και σπανάκι

Κρεμώδες ντιπ με κέιλ και σπανάκι, vegan
Κρεμώδες ντιπ με κέιλ και σπανάκι, vegan Γνωρίζετε πως μία από τις καλύτερες πηγές για ασβέστιο είναι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικα; Ίσως, ήρθε η ώρα να δώσουμε στην πρασινάδα τη σημασία που της αναλογεί!   Πηγή : minimalistbaker.com
Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 165 g ωμά κάσιους (μουλιασμένα και στραγγισμένα)
  • 2 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 125 ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 4-6 tbsp διατροφική μαγιά (ανάλογα με την ένταση στη γεύση που επιθυμείτε)
  • 3 clove σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 250 g σπανάκι (ψιλοκομμένο φρέσκο)
  • 60 g kale (λαχανίδα) (ψιλοκομμένη φρέσκια)
  • 1 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώστε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.

    Προσθέστε τα (μουλιασμένα και στραγγισμένα) κάσιους σε ένα μπλέντερ με το γάλα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

    Προσθέστε την διατροφική μαγιά και λίγο αλάτι.    

    Αφήστε το μπλέντερ στην άκρη.

    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Στη συνέχεια προσθέστε σπανάκι και το κέιλ.      

    Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.     

    Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.

    Προσθέστε τα 3/4 της κρέμας κάσιους και ανακατέψτε.     

    Κρατήστε την υπόλοιπη κρέμα για το επόμενο βήμα. 

  2. Βάλτε τα στο πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα κάσιους

    Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να γίνει ελαφρώς καφέ

    Πριν το σερβίρετε, εάν το επιθυμείτε, προσθέστε μπούκοβο ή σπόρους κάνναβης.

    Σερβίρετε μαζί με διάφορα λαχανικά και ψημένο ψωμί.

    Καλή σας απόλαυση!

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Πηγή : minimalistbaker.com

 

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/ntip-me-keil-kai-spanaki/