Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Νουντλς σόμπα με μαριναρισμένο τόφου

Χρόνος
Total Time: 49 λεπτά.
Υλικά:
    Μαριναρισμένο tofu:
  • 240 γραμμάρια τόφου (σττραγγισμένο)
  • 2 κουτάλια σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπες ψιλοκομμένος κόλιανδρος (ή μαιντανός)
  • 1/4 κούπες ψιλοκομμένη μέντα
  • 1 κουταλιές του τσαγιού ginger φρέσκο (τριμμένο)
  • Noodles soba
  • 240 γραμμάρια noodles soba
  • 3/4 κούπες edamame
  • 2 τεμ. αγγούρι (χωρίς τη φλούδα)
  • 1 τεμ. καρότο (χωρίς τη φλούδα)
  • 2 κουτάλια σούπας μαύρο σουσάμι
  • 2 κουτάλια σούπας λευκό σουσάμι
  • 2 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)
  • Σάλτσα ginger-σόγιας
  • 2 κουτάλια σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουτάλια σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτάλια σούπας χαρουπόμελο (ή μελάσα ή πετιμέζι)
  • 1 κουτάλια σούπας φρέσκο ginger
  • 2 κουτάλια σούπας σησαμέλαιο
  • 1/2 κουτάλια σούπας τσίλι
Ετοιμασία:
  1. Ανακατέψτε μαζί με ελαιόλαδο, κόλιανδρο, μέντα, τζίντζερ, αλάτι / πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων ή στο γουδοχέρι.     

    Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα συστατικά για τη σάλτσα.     

    Προσθέστε τα μαγειρεμένα και ελαφρώς κρύα νουντλς, τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σουσάμι και το μαριναρισμένο τόφου.

    Ανακατέψτε καλά.     

    Βάλτε μπαχαρικά, και αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 20-30 λεπτά (νομίζω ότι η βέλτιστη γεύση είναι μετά από περίπου 1 ώρα).

    Λιώστε πολύ καλά και δημιουργήστε μια παχιά πάστα.     

    Προσθέστε το μείγμα στο τόφου και επικαλύψτε το καλά από όλες τις πλευρές    

    Αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά.

     

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, φέρτε σε σημείο βρασμού αλατισμένο νερό και προσθέστε τα νουντλς σόμπα.    

    Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια αφαιρέστε τα και ξεπλύνετε με κρύο νερό

Note

*Η συνταγή δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους λόγω της σάλτσας σόγιας που είναι υψηλή σε νάτριο.

 

Παραλλαγμένη συνταγή από : delishknowledge.com