Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μακαρόνια με “τυρί” και μπρόκολο

pasta vegan cheese broccoli
pasta vegan cheese broccoli

Συνταγή άκρως χειμερινή, θρεπτική και πολυδοκιμασμένη!

Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι διατροφική μαγιά (εμπλουτισμένη με Β12)
  • 1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ σούπας μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη και αλάτι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1,5 κουταλιά του γλυκού ιωδιούχο αλάτι* (προαιρετικό)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά (σε σκόνη)
  • 4,5 φλιτζάνια ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 3 φλιτζάνια μπουκέτα κουνουπίδι (ψιλοκομμένα)
  • 3 φλιτζάνια μπουκέτα μπρόκολου
  • 500 g ζυμαρικά ολικής άλεσης (κοχύλι, πέννες κ.α.)
  • 1 κουτ σούπας ξύδι (μήλου ή λευκό βιολογικό)
  • 1 φλιτζάνι κάσιους ωμά ανάλατα (ψιλοκομμένα ή περασμένα στον πολυκόφτη)
Ετοιμασία:
  1. Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.   

    Προσθέστε διατροφική μαγιά, μουστάρδα, πελτέ ντομάτας, σκόρδο, αλάτι, κουρκουμά και μαγειρέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά, περίπου 1 λεπτό.

  2. Προσθέστε το φυτικό ρόφημα, ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.     

    Προσθέστε το κουνουπίδι και τα κάσιους, και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κουνουπίδι να είναι πολύ μαλακό, περίπου 20 λεπτά.

  3. Προσθέστε το μείγμα κουνουπιδιού-κάσιους σε έναν πολυκόφτη (blender) ή επεξεργαστή τροφίμων μαζί με ξύδι, και ομογενοποιήστε μέχρι να γίνει πολύ λείο και κρεμώδες, χωρίς κομμάτια.     

    Ανάλογα με τη δύναμη του πολυκόφτη σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 1-2 λεπτά.

  4. Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε αλατισμένο νερό (προαιρετικό το αλάτι) και φέρτε το σε σημείο βρασμού.     

    Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.     

    Αφαιρέστε τα ζυμαρικά με μία κουτάλα με σχισμές (για να διατηρήσετε το νερό μαγειρέματος) μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Το νερό αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα σας για να αποκτήσει πιο ελαφριά υφή όσο την μαγειρεύετε.

    Τοποθετήστε τα ζυμαρικά, χωρίς το νερό μαγειρέματος, σε ένα μεγάλο μπολ.

  5. Επαναφέρετε το νερό σε σημείο βρασμού.

    Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και καλύψτε, μαγειρεύοντας μέχρι να αποκτήσουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα, όχι υπερβολικά τρυφερά, περίπου 3-4 λεπτά.

  6. Αναμείξτε τα ζεστά μακαρόνια και το μπρόκολο με τη σάλτσα κάσιους-κουνουπιδιού και απολαύστε!

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για υλικίες κάτω του 1 έτους.

Παραλλαγμένη συνταγή από : delishknowledge.com

Keywords: vegan, χειμώνας, ζυμαρικά, μπρόκολο
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/makaronia-me-tyri-kai-brokolo/