Συνταγή άκρως χειμερινή, θρεπτική και πολυδοκιμασμένη!
Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Προσθέστε διατροφική μαγιά, μουστάρδα, πελτέ ντομάτας, σκόρδο, αλάτι, κουρκουμά και μαγειρέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το φυτικό ρόφημα, ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κουνουπίδι και τα κάσιους, και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κουνουπίδι να είναι πολύ μαλακό, περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα κουνουπιδιού-κάσιους σε έναν πολυκόφτη (blender) ή επεξεργαστή τροφίμων μαζί με ξύδι, και ομογενοποιήστε μέχρι να γίνει πολύ λείο και κρεμώδες, χωρίς κομμάτια.
Ανάλογα με τη δύναμη του πολυκόφτη σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 1-2 λεπτά.
Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε αλατισμένο νερό (προαιρετικό το αλάτι) και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Αφαιρέστε τα ζυμαρικά με μία κουτάλα με σχισμές (για να διατηρήσετε το νερό μαγειρέματος) μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Το νερό αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα σας για να αποκτήσει πιο ελαφριά υφή όσο την μαγειρεύετε.
Τοποθετήστε τα ζυμαρικά, χωρίς το νερό μαγειρέματος, σε ένα μεγάλο μπολ.
Επαναφέρετε το νερό σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και καλύψτε, μαγειρεύοντας μέχρι να αποκτήσουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα, όχι υπερβολικά τρυφερά, περίπου 3-4 λεπτά.
Αναμείξτε τα ζεστά μακαρόνια και το μπρόκολο με τη σάλτσα κάσιους-κουνουπιδιού και απολαύστε!
*Το αλάτι δεν προτείνεται για υλικίες κάτω του 1 έτους.
Παραλλαγμένη συνταγή από : delishknowledge.com