Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κίμτσι

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 τεμ. λάχανο
  • 1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)
  • 1 φλιτζάνια καρότα (τεμαχισμένα)
  • 0,5 φλιτζάνια νταϊκόν (τεμαχισμένο)
  • 1 κουτάλια σούπας τζίντζερ (αποφλοιωμένο και τεμαχισμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 0,5 κουταλιές του τσαγιού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • νερό (φιλτραρισμένο)
  • Προεραιτικά:
  • 2 κουτάλια σούπας ζουμί από ξινολάχανο
Ετοιμασία:
  1. Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα και τον “πυρήνα” από το λάχανο και τεμαχίστε το υπόλοιπο. Τοποθετήστε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Κόψτε τα πράσινα κρεμμύδια και προσθέστε τα στο μπολ, μαζί με τα καρότα, το νταϊκόν και το τζίντζερ.
  3. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπολ, μαζί με τις νιφάδες τσίλι, το αλάτι και - προαιρετικά - το ζουμί του ξινολάχανου. Ανακατέψτε καλά.

  4. Μεταφέρετε το μείγμα λαχανικών σε δύο γυάλινα ή κεραμικά δοχεία του ενός λίτρου, τα οποία είναι σημαντικό να σφραγίζουν καλά.

  5. Πιέστε προς τα κάτω τα λαχανικά μέχρις ότου οι χυμοί φτάσουν στην κορυφή και καλύψουν τα λαχανικά, και στην συνέχεια καλύψτε τα λαχανικά με φιλτραρισμένο νερό, αφήνοντας τουλάχιστον 2,5 εκατοστά κενό στο πάνω μέρος του δοχείου.

  6. Κλείστε καλά το δοχείο και αφήστε το στον πάγκο σας (όχι σε άμεσο ηλιακό φως) για 3 ημέρες.

  7. Ελέγχετε τα λαχανικά κάθε μέρα για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν πλήρως βυθισμένα στο νερό.
    Αν έχουν ανέβει πάνω από το νερό, απλώς πιέστε τα προς τα κάτω ώστε να καλύπτονται πλήρως από το νερό.
    Εάν σχηματίστηκε λευκός αφρός επειδή τα λαχανικά ανέβηκαν πάνω από την επιφάνεια του νερού, μην ανησυχείτε. Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι επιβλαβές. Απλά αφαιρέστε τα λαχανικά που μούχλιασαν και πιέστε τα υπόλοιπα κάτω από το νερό.
  8. Μετά από 3 ημέρες, τοποθετήστε τα λαχανικά στο ψυγείο.

Note
Το κίμτσι μπορεί να φυλαχθεί σε ένα κλειστό δοχείο, στο ψυγείο, για διάστημα έως και 9 μήνες.
 
Παραλλαγμένη συνταγή από : culturedfoodlife.com