Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κεφίρ Αμυγδάλου

Πηγή εικόνας: culturedfoodlife.com

Κεφίρ αμυγδάλου από σπόρους ή σκόνη!
Χρόνος
Total Time: 24 ώρες 10 λεπτά.
Υλικά:
    Εάν χρησιμοποιείτε κόκκους κεφίρ:
  • 4 φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου
  • 1.5 tbsp κόκκοι κεφίρ
  • 1 tsp πάστα χουρμά ή ακατέργαστη ζάχαρη
  • Εάν χρησιμοποιείτε σκόνη κεφίρ:
  • 4 φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου
  • 5 g σκόνη κεφίρ
  • 1 tsp πάστα χουρμά ή ακατέργαστη ζάχαρη
Ετοιμασία:
    Εάν χρησιμοποιείτε κόκκους κεφίρ:
  1. Σε ένα γυάλινο βάζο προσθέστε το ρόφημα αμυγδάλου, τους κόκκους κεφίρ και την πάστα από χουρμά ή κάποιο είδος ακατέργαστης ζάχαρης.
  2. Κλείστε το καπάκι του βάζου και αφήστε το να καθίσει για 18-24 ώρες ή μέχρι να αποκτήσει ξινή γεύση. 
    Ίσως υπάρξει διαχωρισμός. Αυτό είναι φυσιολογικό για τα μη-γαλακτοκομικά γάλατα.
  3. Στραγγίστε τους κόκκους κεφίρ και τοποθετήστε το κεφίρ αμυγδάλου στο ψυγείο ή απολαύστε αμέσως. 
    Θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα στο ψυγείο, αλλά θα συνεχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ξινό με την πάροδο του χρόνου.
  4. Τοποθετήστε τους κόκκους σε φρέσκο γάλα ώστε να καλλιεργήσετε ξανά, προσέχοντας να προσθέσετε περισσότερη πάστα από χουρμά ή ζάχαρη και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματ,

  5. Εάν χρησιμοποιείτε σκόνη κεφίρ:
  6. Σε ένα γυάλινο βάζο προσθέστε το ρόφημα αμυγδάλου, την σκόνη κεφίρ και την πάστα από χουρμά ή κάποιο είδος ακατέργαστης ζάχαρης.

  7. Αναδεύστε με ένα κουτάλι ή ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
  8. Κλείστε το καπάκι βάζου και αφήστε το να καθίσει για 18-24 ώρες ή μέχρι να αποκτήσει ξινή γεύση. 
    Ίσως υπάρξει διαχωρισμός. Αυτό είναι φυσιολογικό για τα μη-γαλακτοκομικά γάλατα. 
  9. Τοποθετήστε το κεφίρ αμυγδάλου στο ψυγείο ή απολαύστε αμέσως.  
    Θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα στο ψυγείο, αλλά θα συνεχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ξινό με την πάροδο του χρόνου.
  10. Εάν επιθυμείτε να φτιάξετε περισσότερο κεφίρ αμυγδάλου, πάρτε 1/4 του φλιτζανιού από το κεφίρ που μόλις φτιάξατε, προσθέστε το σε 3 και 3/4 φλιτζάνια φρέσκο ρόφημα αμυγδάλου, και κάντε την καλλιέργεια ξανά για 18-24 ώρες ή μέχρι να γίνει ξινό.  Μπορείτε να το κάνετε αυτό πολλές φορές ή μέχρι να σταματήσει να γίνεται το ρόφημα ξινό. Τότε, θα χρειαστείτε εκ νέου 5 γραμμάρια σκόνη κεφίρ.

Note

Το κεφίρ από ροφήματα ξηρών καρπών έχει την τάση να διαχωρίζεται και δεν γίνεται πηχτό όπως του γάλακτος. Αυτό είναι φυσιολογικό - μπορείτε απλώς να το ανακινήσετε καλά πριν το πιείτε!

Συνταγή από culturedfoodlife.com

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/kefir-amygdalou/