Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και το βότανο της επιλογής μας.
Στο τέλος, γεμίζουμε το βάζο με το αλατόνερο και προσπαθούμε να καλύψουμε επαρκώς τα καρότα μας.
Υπολογίζουμε να μείνει ένας κενός χώρος 0,5 εκατοστού από το νερό έως το καπάκι του βάζου.
Το τουρσί μας είναι έτοιμο για ζύμωση!
Το αφήνουμε σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού με σκιά για δύο εβδομάδες.
Προαιρετικά, την πρώτη εβδομάδα μπορούμε να ανοίγουμε ελάχιστα το καπάκι ώστε να φύγουν τα αέρια που θα δημιουργήσουν τα προβιοτικά μας.
Θα χαρούμε να μάθουμε και για δικές σας συνταγές!