Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καρότο Τουρσί

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Υλικά:
  • 230 γραμμάρια καρότα βιολογικά (ξεφλουδισμένα)
  • 1 λίτρα νερό
  • 1 κουτάλια σούπας αλάτι χονδρό (15 γραμμάρια)
  • Προεραιτικά:
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κλωνάρια δεντρολίβανο
Ετοιμασία:
  1. Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε ένα βάζο του ενός λίτρου.
  2. Αφήνουμε το νερό με το αλάτι να πάρουν μία βράση ώστε να διαλυθεί το δεύτερο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Εντωμεταξύ, κόβουμε τα καρότα σε ίσα στικς με πάχος, περίπου, 0,5 - 0,8 εκατοστά. Προσπαθούμε να έχουμε ομοιομορφία και στο ύψος το οποίο πρέπει να είναι λίγο πιο κοντό από το στενό μέρος στο στόμιο του βάζου.
  4. Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και το βότανο της επιλογής μας.

  5. Στο τέλος, γεμίζουμε το βάζο με το αλατόνερο και προσπαθούμε να καλύψουμε επαρκώς τα καρότα μας.

  6. Υπολογίζουμε να μείνει ένας κενός χώρος 0,5 εκατοστού από το νερό έως το καπάκι του βάζου.

Note

Το τουρσί μας είναι έτοιμο για ζύμωση!

Το αφήνουμε σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού με σκιά για δύο εβδομάδες.

Προαιρετικά, την πρώτη εβδομάδα μπορούμε να ανοίγουμε ελάχιστα το καπάκι ώστε να φύγουν τα αέρια που θα δημιουργήσουν τα προβιοτικά μας.

 

Θα χαρούμε να μάθουμε και για δικές σας συνταγές!