Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

H Τούρτα ενός Ρήγα

Υλικά:
    Για τα παντεσπάνια:
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια καρότο (στο μπλέντερ)
  • 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γραμμάρια καρύδια (τριμμένα)
  • 4 κουταλιές του γλυκού λιναρόσπορος (τριμμένος, σε 1/2φλιτζ. χλιαρό νερό για 5 λεπτά)
  • 1,5 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιές του γλυκού κανέλα Κευλάνης
  • 0,5 κουταλιές του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2,5 κουτάλια σούπας βύνη ρυζιού ή χαρουπόμελο*
  • 100 γραμμάρια σταφίδες (προαιρετικά)
  • Για το topping:
  • 4 κουτάλια σούπας αμαζάκε
  • 4 κουτάλια σούπας βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια (φυσική)
Note

*Τα γλυκαντικά προτείνονται για ηλικίες άνω του 1 έτους

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc