Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φακοσαλάτα

Συνταγή από Μαρία Μπούνταλη  
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 200 g φακές
  • 3 tbsp άνηθος (ψιλοκομμένος)
  • 3 tbsp μαιντανός (ψιλοκομμένος)
  • 3 tbsp κόλιανδρος (ψιλοκομμένος)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 αγγούρι (μέτριο, κομμένο σε κύβους)
  • φύλλα ρόκας (κομμένα)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε σε καθαρό νερό και τις βάζουμε στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε.

  2. Βάζουμε τις φακές σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κόλιανδρο, το αγγούρι, τη ρόκα, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, και η σαλάτα είναι έτοιμη.

     

Note

Συνταγή από Μαρία Μπούνταλη

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/fakosalata/