Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε σε καθαρό νερό και τις βάζουμε στη φωτιά. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε.
Βάζουμε τις φακές σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κόλιανδρο, το αγγούρι, τη ρόκα, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Συνταγή από Μαρία Μπούνταλη