Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγη σόδα για τουλάχιστον 6 ώρες.
Τα βράζουμε σε άλλο νερό για μισή ώρα.
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε συχνά ελαιόλαδο γιατί το μείγμα είναι αρκετά ξερό και δεν γυρνάει το μίξερ.
Κατεβάζουμε κάθε τόσο από τα τοιχώματα του μίξερ ότι έχει μείνει εκεί.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τους ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά από τη μια και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc