Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια ρεβύθια
  • 30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γραμμάρια κρεμμύδι λευκό (περίπου 1 μέτριο)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιές του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιές του γλυκού κουρκουμάς
  • 1 πρέζες σουμάκ
  • 1 κουταλιές του γλυκού ιωδιούχο αλάτι*
  • 1 πρέζες πιπέρι (μαύρο φρεσκοτριμμένο)
  • 60 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγη σόδα για τουλάχιστον 6 ώρες.

  2. Τα βράζουμε σε άλλο νερό για μισή ώρα.

  3. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

  4. Προσθέτουμε συχνά ελαιόλαδο γιατί το μείγμα είναι αρκετά ξερό και δεν γυρνάει το μίξερ.

  5. Κατεβάζουμε κάθε τόσο από τα τοιχώματα του μίξερ ότι έχει μείνει εκεί.

    Δοκιμάζουμε το μείγμα και διορθώνουμε τη γεύση.
  6. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια.

  7. Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τους ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.

  8. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά από τη μια και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.

    Εάν ο φούρνος είναι πιο δυνατός μπορεί να ξεραθούν πιο σύντομα άρα καλό είναι να τα ελέγχουμε συχνά.
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc