Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Baba Ganoush

Υλικά:
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες (μεγάλες)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 1 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο (καυτερό,προαιρετικά)
  • 1 κουταλιές του γλυκού σουμάκ
  • 1 πρέζες κύμινο
  • 1 πρέζες αλάτι*
  • 0,5 κουταλιές του γλυκού σουσάμι (γαρνίρισμα)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τους κάνουμε μερικές τρύπες με το μαχαίρι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο πάνω επίπεδο του φούρνου. Καλό είναι να τις γυρίζετε κάποιες φορές ώστε να γίνουν πιο γρήγορα.

  2. Οι μελιτζάνες θα είναι έτοιμες όταν τις πιέσετε με ένα πιρούνι και είναι αρκετά μαλακές από όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

  3. Μετά, θα τις ανοίξετε και θα κρατήσετε σε ένα μπολ όλη την ψίχα.

  4. Σε ένα μπλέντερ, τώρα, θα προσθέσετε όλα τα υλικά σας και θα χτυπήσετε, έως ότου, ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

  5. Μπορείτε να τρίψετε λίγη από τη φλούδα του λεμονιού, αρκεί να σιγουρευτείτε πως δεν είναι κερωμένο.

  6. Το ορεκτικό σας είναι έτοιμο! Θα ταιριάξει πολύ ωραία δίπλα σε ένα ταμπουλέ και φαλάφελ!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Ζώταλη Αναστασία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος