Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρωματικό μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων (αντί για αλάτι)

Το αλάτι, και ειδικά το ιωδιούχο, έχει τη θέση του στο γεύμα μας, το νοστιμίζει και το εμπλουτίζει. Παρόλα αυτά, σε πολλές περιπτώσεις η κατανάλωση του είτε δεν ενδείκνυται είτε δεν είναι επιθυμητό. Έτσι, σας βρήκαμε ένα μείγμα με διαφορετικά μπαχαρικά και βότανα για να δώσετε στο φαγητό σας γεύση αλλά και για να προσφέρεται στον οργανισμό σας αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη! Η συνταγή είναι παρμένη από το nutritionfacts.org
Χρόνος
Total Time: 5 λεπτά.
Υλικά:
  • 2 κουτάλια σούπας διατροφική μαγιά (εμπλουτισμένη με Β12)
  • 1 κουτάλια σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουτάλια σούπας αποξηραμένος μαϊντανος
  • 1 κουτάλια σούπας αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κουταλιές του τσαγιού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κουταλιές του τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές του τσαγιού σκόνη μουστάρδας (αλεσμένος σιναπόσπορος)
  • 2 κουταλιές του τσαγιού πάπρικα
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού σκόνη κουρκουμά
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού σπόροι σέλινου
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε έναν αλεστικό μύλο μπαχαρικών ή μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να κονιορτοποιηθούν τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά.

  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές βάζο και αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος. Χρησιμοποιήστε το αντί για αλάτι.

Note

Η συνταγή είναι παρμένη από το nutritionfacts.org.