Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αλμυρά vegan μεσογειακά muffins

Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού baking powder
  • 1 κουταλιές του τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουτάλια σούπας διατροφική μαγιά (nutritional yeast)
  • 1 κουτάλια σούπας ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνια γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές του τσαγιού πέλτες ντομάτας
  • 1 κουτάλια σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος
  • 3 κουτάλια σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 μικρή πράσινη πίπερια (ψιλοκομμένη)
  • 6 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 4 κουτάλια σούπας ελιές σε ροδέλες (ξαλμυρισμένες)
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού - λιναρόσπορου και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές.

  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.

    Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια σχάρα και τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν.

Note

*Το αλάτι δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή από Athens Voice