Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αλμυρά vegan μεσογειακά muffins

  Συνταγή από Athens Voice
Υλικά:
  • 2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp σκόνη σκόρδου
  • 2 tbsp διατροφική μαγιά (nutritional yeast)
  • 1 tbsp ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 tsp πέλτες ντομάτας
  • 1 tbsp κοπανισμένος λιναρόσπορος
  • 3 tbsp ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 μικρή πράσινη πίπερια (ψιλοκομμένη)
  • 6 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 4 tbsp ελιές σε ροδέλες (ξαλμυρισμένες)
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού - λιναρόσπορου και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές.

  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.

    Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια σχάρα και τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν.

Note

*Το αλάτι δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή από Athens Voice

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/almyra-vegan-mesogeiaka-muffins/