Κυριακή 15 Απριλίου 2018, 12.00- 15.00

@ Ανάβυσσος Αττικής οδηγίες

fermented foods 2

Τι σχέση μπορεί να έχει το τουρσί της γιαγιάς μου με την υγεία σου; Μπορούμε να φάμε βακτήρια;
Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια μικρόβια, άλλα καλά και άλλα κακά, πως συμβάλουν αυτά την υγεία μας και πως θα ενισχύσω τα καλά μικρόβια; Πως θα τα κρατήσω ευχαριστημένα και πως αυτά θα με βοηθήσουν να μην αρρωσταίνω, να πέπτω καλά την τροφή μου και να προσλαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά;

Είναι μερικά από τα θέματα που θα.. "ζυμωθούν" σε αυτό το εργαστήριο!

διαβάστε περισσότεραΗ διαταραγμένη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου συνδέεται άμεσα με διάφορες ασθένειες, μεταξύ άλλων η ελκώδη κολίτιδα, η νόσος του Crohn αλλά και πιο σοβαρά όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η προσκόλληση σε μια δυτικού τύπου διατροφή, με την υπερκατανάλωση κρέατος και ταυτόχρονα με την χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών από φρούτα, λαχανικά, όσπρια, φαίνεται να αποδυναμώνει τον εντερικό «στρατό» μας. 

Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον πως να φτιάχνουμε σπίτι μας προϊόντα ζύμωσης με απλά υλικά χωρίς ζωικά παράγωγα, για να ενισχύσουμε τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, την πρώτη γραμμή άμυνας δηλαδή του οργανισμού μας.
Για παράδειγμα θα φτιάξουμε παρέα φυτικό γιαούρτι, κεφίρ νερού, τουρσί σε άλμη, ενώ παράλληλα θα μαγειρέψουμε χρησιμοποιώντας τις ζυμώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να ωφελείται στο έπακρο το έντερό μας. 
Μαζί μας θα είναι ο Σταύρος Καραγιλάνης από το one project για να μας διδάξει τα μυστικά της μακροβιοτικής κουζίνας και της ενέργειας της τροφής. Μια φιλοσοφία που εμείς οι δυτικοί την έχουμε χάσει και μας είναι πολύ χρήσιμη στην καθημερινότητά μας.

Κόστος
30€
Περιλαμβάνονται: σημειώσεις, γευστική δοκιμή, ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα (vegan), δωράκι έκπληξη για το σπίτι ;)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων