Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες, εγκυμονούσες και θηλάζουσες, δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή άλλη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα κάνουμε μια εισαγωγή στη διατροφή της μέλλουσας μητέρας και θα καταρρίψουμε μύθους που τυχόν βασανίζουν την εγκυμονούσα. Θα φτιάξουμε ένα πρότυπο μενού έτσι ώστε να μάθει μια έγκυος πως να παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, σχεδιάζοντας απλά γεύματα. Το ίδιο θα κάνουμε και για την κατάσταση της λοχείας, μια ιδιαίτερη στιγμή που η γυναίκα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ουτως ώστε να μην πάρει βάρος αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες της.

Στο δεύτερο μέρος, η Νικολέτα μέσα από την εμπειρία της και τις σπουδές της, θα μας μυήσει στον κόσμο του attachment parenting, έναν όρο που συχνά συναντάμε, αλλά λίγοι έχουμε μπορέσει να εφαρμόσει τις σοφές πρακτικές, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα κι εμείς πιο υγιείς και χωρίς ενοχές.

Απλές συμβουλές, δοσμένες με αγάπη και κατανόηση!

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ

 🍃 Σοφία Κανέλλου

Διαβάστε περισσότερα εδώ

🍃 Νικολέτα Βασίλα 

Η Νικολέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Α.ΤΕΙ Καλαμάτας, στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα αυτό. Είναι μητέρα ενός αγοριού, που υπήρξε και η πηγή έμπνευσής, καθώς το μεγαλώνει με τις αρχές του Attachment Parenting, βασισμένη στο έμφυτο ένστικτο της μητρότητας. Μέτα τη γέννηση του γιού της, η Νικολέτα παρακολούθησε την Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας (Birth/Postpartum Doula) από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος και έκτοτε ασχολείται και βοηθάει μαμάδες τις περιόδους αυτές, ενώ παράλληλα οργανώνει βιωματικά σεμινάρια και κύκλους γυναικών με στόχο την ενημέρωση και την εμψύχωση της μητρότητας. Από πλευράς και των δυο ιδιοτήτων που φέρει, η Νικολέτα πιστεύει πως όσο πιο πολύ φροντίζουμε τη φύση μας, τόσο καλύτερους καρπούς μας αποφέρει, δρώντας πάντα με γνώμονα τον σεβασμό, την αγάπη και την ενσυναίσθηση.