Μια τριλογία σεμιναρίων για τη vegan διατροφή, αφού δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα σε ένα σεμινάριο, χωρίσαμε τα πιο βασικά κομμάτια μιας φυτικής αλλά και υγιεινής διατροφής σε 3 μέρη!

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, σας παρουσιάζουμε με περηφάνια τα πιο δημοφιλή εργαστήρια:

διαβάστε περισσότερα

Η Φυτική Διατροφή

1/12/18 17.00μμ

Ένα πλήρες θεωρητικό σεμινάριο για τη φυτική διατροφή με γευστικές δοκιμές.

Ομάδες τροφίμων, σχεδιασμός γεύματος, συνδυασμοί και συχνές παραλείψεις που μερικές φορές οδηγούν σε αναιμία ή άλλη ασθένεια, θα είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Το δεύτερο κομμάτι του σεμιναρίου, αφορά τον vegan τρόπο ζωής και το οικολογικό αποτύπωμα της χορτοφαγίας. Θα προβληματιστούμε σχετικά με την καθημερινότητά μας και θα βρούμε λύσεις που δεν εμπεριέχουν βία.

Vegan Γλυκά χωρίς Ζάχαρη

15/12/18   17.00μμ

Τα γλυκά δεν είναι γλυκά μόνο με ζάχαρη...

Γνωρίστε όλα τα γλυκαντικά, φυσικά και τεχνητά.
Σε ένα διαδραστικό εργαστήριο θα φτιάξουμε λαχταριστά γλυκά με φυσικά γλυκαντικά χωρίς πρόσθετα, ζωικά παράγωγα, βελτιωτικά και κυρίως με πολλή αγάπη.

Ετοιμάστε τη βασιλόπιτα και τα γλυκά των Χριστουγέννων, αλλά δοκιμάστε και πραλίνες, vegan cheesecake και γλυκά από.. φασόλια, όλα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλα για κάθε λιχούδη!

Προϊόντα Ζύμωσης

12/1/19 17.00μμ

Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε σπίτι μας προϊόντα ζύμωσης με απλά υλικά χωρίς ζωικά παράγωγα, για να ενισχύσουμε τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, την πρώτη γραμμή άμυνας δηλαδή του οργανισμού μας.
Για παράδειγμα, θα φτιάξουμε παρέα ψωμί, φυτικό γιαούρτι, κεφίρ νερού, τουρσί σε άλμη, αλλά και φυτικά τυριά με ζωντανές καλλιέργειες, ώστε να ωφελείται στο έπακρο το έντερό μας. 

Εισήγηση: 
Σοφία Κανέλλου, Δαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc
Ζαννής Ζουγανέλης, vegan αλ-χημιστής

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο Cross+ing, Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός

Κόστος για κάθε εργαστήριο: 20€

Κόστος για τα 3 εργαστήρια: 50€

Απαιτείται προκαταβολή το 50% του κόστους με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.


Το κόστος περιλαμβάνει σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή και βεβαίωση παρακολούθησης για όποιον το ζητήσει μέχρι και 2 ημέρες πριν.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ