κεφιρ

Κύκλος Εργαστηρίων για όλο τον Ιούνιο

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Δροσιστικά ροφήματα ζύμωσης στο Λαγονήσι"

Θα δοκιμάσετε κεφίρ, κομπούχα, και άλλα προιόντα ζύμωσης και θα πάρετε στο σπίτι για να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συντήρησης και τη χρήση αυτών των υπέροχων προβιοτικών.

 

 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Παρασκευη ψωμιού με παραδοσιακό προζύμι"

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Θεωρητικό μέροςDSC06269 Αντιγραφή
* Ιστορία του προζυμιού, ιδιότητες και διαφορά με τη μαγιά.
* Συντήρηση, χρήσεις, παραλλαγές.
* Θα αναλύσουμε τα διάφορα άλευρα στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα μιλήσουμε για την πολυσυζητημένη γλουτένη.

Πρακτικό μέρος
* Ο κάθε ένας θα ζυμώσει το δικό του ψωμάκι για να το ψήσει στο σπίτι.
* Θα δοκιμάσουμε έτοιμο φρεσκοψημένο ψωμί με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές και θα πάρουμε μαζί μας ιδέες και συνταγές για να μαγεύουμε σε κάθε περίσταση στους ανθρώπους που αγαπάμε!

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Τουρσί γαλακτικής ζύμωσης, Προβιοτικές Ελιές"

IMG b89817a6caf9fcf10afd5b65e28bce95 VΣτο μαγικό κόσμο των ζυμώσεων θα μπούμε και αυτή την Παρασκευή με πρωταγωνιστές τα φρούτα και τα λαχανικά.

Θα "ζυμώσουμε" χειμερινά λαχανικά για να τα διατηρούμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επωφελούμαστε από τις ιδιότητές τους.

Οι ελιές αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής μας κουλτούρας μπορούν να βοηθήσουν κι αυτές τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, παρέχοντάς μας προβιοτικά υψηλής αξίας.

Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και αφήστε τον κήπο των Evolving cycles να σας μεταφέρει σε έναν πιο απλό βιώσιμο τρόπο ζωής με επίκεντρο την παράδοση και την αυτάρκεια.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Προβιοτικά σνακ χωρίς ζάχαρη" Θέλετε να να πάρετε κάτι νόστιμο στη δουλειά; θέλετε και ταυτόχρονα να είναι κάτι θρεπτικό; Και όσο για τα παιδιά; Από Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία σίγουρα κάτι θα πρέπει να τους ετοιμάσετε. Αυτό το εργαστήριο αφορά εσάς που θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο και ταυτόχρονα θρεπτικό.

Θα επικεντρωθούμε στη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας εντέρου και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη.

Σας περιμένουμε με χαρά!

 

Κόστος συμμετοχής 20€ κάθε εργαστήριο

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ

Από 1 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή στις 20.00 σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών στον οικοπολιτιστικό κήπο του Evolving  Cycles στο Λαγονήσι.