Τα αγαπημένα μας μαυρομάτικα φασόλια σε μία παρασκευή για μικρούς και μεγάλους! Το ξέρατε πως αυτό το είδος οσπρίου θεωρείται από τα πιο εύπεπτα; Πάμε να μαγειρέψουμε λοιπόν! Συνταγή:...
Τα αγαπημένα μας μαυρομάτικα φασόλια σε μία παρασκευή για μικρούς και μεγάλους! Το ξέρατε πως αυτό το είδος οσπρίου θεωρείται από τα πιο εύπεπτα; Πάμε να μαγειρέψουμε λοιπόν! Συνταγή:...
Αυτά τα μπουρίτος ταιριάζουν για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα! Τα μαύρα φασόλια σε αυτό το πιάτο θα προσθέσουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Υλικά: για 4 μερίδες 680 γρ γλυκοπατάτες,...
Όταν έφτιαξα αυτά τα “κεφτεδάκια” από ανάμεικτα όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά, άρχισα να ψάχνω για μία εναλλακτική ονομασία. Επειδή έμοιαζαν με τραγανές μπουκίτσες, κατέληξα στην λέξη “mordas” της γλώσσας...
...δοκιμάσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εδώ φτιάξαμε έναν εναλλακτικό κιμά ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με τα ζυμαρικά μας, σε μία γαλέτα ή σε οποιοδήποτε δημητριακό της αρεσκείας μας! ...
Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτείνη, σίδηρο, φυτικές ίνες, φώσφορο και άμυλα βραδείας διάσπασης…μία εξαιρετική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας! Φτιάξαμε ένα πιάτο γεμάτο με αρώματα και...
Ένα πιάτο για όλες τις εποχές, με ποικιλία, πρωτείνη, φυτικές ίνες, χρώματα και αρώματα! Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc...
Μία από τις κλασικές ελληνικές συνταγές, αγαπημένη και πολύ θρεπτική! Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc...
...συχνά, από τις λίγες με όσπρια που δοκίμαζα τότε! Μαυρομάτικα κοκκινιστά με σπανάκι, πόση νοστιμιά είχε αυτό το φαγητό;! Τα χρόνια πέρασαν, τη συνταγή της δεν την έμαθα ποτέ και...
...δοκιμάσεις κάθε φορά κάτι καινούριο! Πάμε να δούμε την πιο συχνή συνταγή για κεφτεδάκια φακής που θα βρείτε στο τραπέζι μου.. Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc ...
Το Tempeh (Tem-pay) είναι ζυμούμενα ολόκληρα φασόλια σόγιας, με γεύση ξηρών καρπών και τη μοναδική γεύση της ζύμωσης. Αν και νέο στη Δύση, είναι πολύ δημοφιλές στη χορτοφαγική μαγειρική...
...για τη γλυκιά του γεύση και είναι ένα από τα συστατικά πολλών ιαπωνικών γλυκών! Εδώ, το δοκιμάσαμε με κολοκύθα, σύμφωνα με τη συνατή του φίλου και συνεργάτη μας Σταύρου Καραγιλάνη....
Μία συνταγή τόσο πρωτότυπη και ταυτόχρονα οικεία, γεμάτη πρωτείνη και φυτικές ίνες! Η σόγια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και εμείς, πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να την...