Σήμερα, η κουζίνα μας μύρισε Ινδία. Πολλά μπαχαρικά και αρωματικά! Οι κόκκινες φακές δημιουργούν ένα τέλειο βελούδινο πιάτο, ζεστό και νόστιμο, το οποίο συνδυάζεται εύκολα με ένα καστανό ρύζι ή...
Σήμερα, η κουζίνα μας μύρισε Ινδία. Πολλά μπαχαρικά και αρωματικά! Οι κόκκινες φακές δημιουργούν ένα τέλειο βελούδινο πιάτο, ζεστό και νόστιμο, το οποίο συνδυάζεται εύκολα με ένα καστανό ρύζι ή...
Στη Νότια Ιταλία υπάρχει μία νόστιμη εναλλακτική της σάλτσας bolognese με φακές και είναι τόσο μα τόσο εύκολη! Πάμε να την δούμε στη δική μας εκδοχή! Συνταγή: Σοφία Κανέλλου,...
Μία σούπα γεμάτη υγεία! Ένα πιάτο με σίδηρο, φυτικές ίνες, πρωτείνη και πλούσιο χρώμα που υποδηλώνει την ύπαρξη αντιοξειδωτικών ουσιών. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc...
...Βιταμίνη C: 36,9 mg Βήτα καροτένιο: 13.171 mcg Βιταμίνη Ε: 2,2 mg Πηγή: The Get Healthy, Go Vegan Cookbook από τον Neal Barnard, MD. Συνταγή από τον Robyn Webb...
Ή αλλιώς βίγκαν ταραμοσαλάτα και τηγανητά “καλαμαράκια” από πλευρώτους! (τα “καλαμαράκια” μπορούν να γίνουν και ψητά) Για τους περισσότερους που επιλέγουν την ολική φυτοφαγία είναι δύσκολο να αποχωριστούν τη γεύση...
Το σέιταν αποτελεί ένα πρωτεϊνικό προϊόν φτιαγμένο από την γλουτένη κάποιου σιτηρού, συνήθως από αλεύρι σίτου. Ωστόσο, σαν πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ή khorasan....
Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με φακές ετοιμάζεται εύκολα και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες! Μπορείτε να την συνδυάσετε με πίτα ολικής αλέσεως και φρούτα....
Τα φασόλια είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεινών, σιδήρου, μαγνησίου και φυτικών ινών. Είναι από τα τρόφιμα που θα εμπλουτίσουν με θρεπτικά συστατικά την καθημερινότητα μας και μπορούμε να τα...
Ο Κωνσταντίνος, για τον κόσμο Beets me μας ετοιμάζει ένα πιάτο γεμάτο από αρώματα θάλασσας! Μία συνταγή με βάση το τόφου και το νόρι, γεμάτο πρωτείνη, Ω3 και ιχνοστοιχεία! Τη...
Η μους από αμύγδαλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γαρνίρει γλυκές σας δημιουργίες ή να καταναλωθεί ως γλυκό σνακ από μόνη της! Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc...
...κεχρί είναι κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη. Είναι το μοναδικό δημητριακό με δράση αλκαλική και γι’ αυτό συστήνεται σε άτομα που υποφέρουν από οξύτητα στομάχου. Οι βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος...
...στο πιάτο μας, προσφέροντας μας τόσα οφέλη! Από αντιοξειδωτικά και βιταμίνες για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες ιωσούλες μέχρι αντικαρκινικές ιδιότητες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή. Λαμβάνοντας υπόψη μας λοιπόν...