Υλικά(Για 4 μεριδες)

 

Μαριναδα για τοφου

  • 350γρ τοφου ( θρυματισμενο με το χερι )

    20 γρ κουρκουμα

    1 πρεζα (καπνιστο) αλατι

    30 γρ ηλιελαιο

    100 γρ αμαριναριστο τοφου θρυματισμενο

    Υλικα για το μαγειρεμα

    80 γρ ελαιόλαδο

    800 γρ ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη

    400 γρ μελιτζάνα

    100 γρ πιπερια πρασινη

    200 γρ κολοκυθι

    1 κγ αλατι

    1 πρεζα ριγανη

    1 πρεζα πιπερι

 

Ετοιμασία:

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικάκομμένα σε κύβους σε χαμηλή φωτιά σε βαθύ σκεύος. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το μαριναρισμένο τόφου, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας. Λίγο πριν βράσουν, προσθέτουμε το αμαρινάριστο τόφου.

Όταν το βγάλουμε από την φωτιά γαρνίρουμε με ρίγανη και μια πρέζα μαύρο αλάτι.

Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε ψητό ψωμί.

*Η οσμή του μαύρου (καπνιστού) αλατιού θυμίζει αυτή του αυγού.

 Συνταγή του chef Στάθη Αλεξάνδρου