Για λεπτομέρειες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2103316334 

event στο facebook

διαβάστε περισσότερα

detox body mind emotion small

Καλλιεργώντας θετικές συνήθειες μέσω διατροφής και Yoga
Ένα εργαστήρι ειδικά σχεδιασμένο για περισσότερη υγεία ευεξία, αυτάρκεια , χαρά και χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα.

Mέσα από ένα κύκλο 4 θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων (Δυνατότητα για μεμονωμένη παρακολούθηση)


Διατροφική προσέγγιση:
👌Τι μας τοξινώνει; Ποιές τροφές επιβαρύνουν τον οργανισμό μας;
👌Τρόποι μαγειρέματος που διαφυλάσσουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και δεν μας επιβαρύνουν.
👌Πως να χτίζουμε ένα ισορροπημένο πιάτο κάνοντας φυτική διατροφή , ενώ παράλληλα καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε θρεπτικά συστατικά.
👌Τεχνικές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και των απεκκριτικών συστημάτων,
👌Οφέλη της αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη.

Γιόγκικη προσέγγιση:
🌱Πως η γιόγκα βοηθάει τον οργανισμό μας στην αποτοξίνωση αλλά και την πρόληψη της τοξίνωσης .
🌱Τι συμβαίνει όταν το σώμα και ο νους είναι σε διαρκή ένταση και οι επιπτώσεις τους στα διάφορα συστήματα του οργανισμού μας.
🌱Η τέχνη και η επιστήμη της χαλάρωσης και η σημασία της για την υγεία και την αποτοξίνωση του σώματος και του νου.
🌱Πρακτικές yoga( asana , pranayama, meditation, shatkarmas, kriya, yoga nidra, restorative yoga) για :
- τον εξαγνισμό του φυσικού , ενεργειακού και νοητικού σώματος
- περισσότερη αίσθηση ελαφρότητας, διαύγειας και ενέργειας σε σώμα , νου και πνευμα. (Ενίσχυση της Σατβα γκούνα.)
- την τόνωση του πεπτικού και μεταβολικού συστήματος και τη διευκόλυνση της αποβολής τοξινών
🌱Χτίζουμε μέσα από την πρακτική της γιόγκα και την εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος μια περισσότερο ισορροπημένη, υγιή και χωρίς στρες καθημερινότητα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος( asana , pranayama, meditation, shatkarmas, kriya, yoga nidra, restorative yoga) και κάθε φορά ολοκληρώνεται με την παρασκευή ενός υγιεινού γεύματος που θα το απολαύσουμε όλοι μαζί.
Στο τέλος κάθε συνάντησης θα δίνονται ασκήσεις στους συμμετέχοντες για καθημερινή πρακτική μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Οι συναντήσεις μπορούν να παρακολουθηθούν και μεμονωμένα . Συνίσταται όμως η παρακολούθηση όλου του κύκλου συναντήσεων για πιο βαθιά εμπειρία και ολοκληρωμένη κατανόηση του θέματος .

🍃Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των συναντήσεων είναι τα Σάββατα :

9 Φεβρουαρίου
13 Απριλίου
11 Μαΐου

18 Μαΐου


Ώρες: 15.00-19.00🍃Κόστος σεμιναρίου: 160€ ( και για τις 4 συναντήσεις)
Μεμονωμένη συμμετοχή: 45€

🍃Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2103316334

Βιογραφικά :

Έμελυ Μεταλληνού
Hatha Yoga Teacher
300 Hour Hatha & Abhaya Yoga Certified Teacher

Ήρθε σε πρώτη επαφή με την γιόγκα το 2001 αναζητώντας μια μορφή άσκησης που σέβεται το σώμα αλλά και πηγαίνει πέρα από αυτό. Από το πρώτο μάθημα κατάλαβε ότι ήταν μια σχέση που θα διαρκούσε. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ αποφάσισε να εμβαθύνει και η διδασκαλία ήρθε από μόνη της και φυσικά.
Το 2008-2009 ολοκλήρωσε τις πρώτες 200 ώρες Yoga Teacher Training με τη Βιβή Λέτσου και τη Sue Elkind. Συνέχισε με πολυάριθμες εκπαιδεύσεις στην Αnusara yoga και Therapeutics με την Desiree Rumbaugh και τον Naime Jezzeny, στη γιόγκα για παιδιά με τη Cayetana Rodenas, στην Pranayama, Raja, Nada yoga και Chakras με τη Swami Nirvikalpa και τον Mahatma, στην Abhaya Yoga με τη Βιβή Λέτσου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με εξαιρετικούς και εμπνευσμένους δασκάλους: Mansoor, Petros Haffenrichter, Sky Akasha Tobias, Edwin Bryant, Donna Farhi, Angela farmer κα .

Από το 2010 έχει αφιερωθεί στη διδασκαλία μαθημάτων γιόγκα σε εβδομαδιαία βάση και έχει διδάξει πάνω από 1500 ώρες. Η διδασκαλία της έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από το σύστημα ευθυγράμμισης της Anusara, αλλά συνδυάζει στοιχεία από την εμπειρία της σε διαφορετικά είδη Hatha yoga και διαλογισμό. Το μάθημά της είναι δυναμικό αλλά ταυτόχρονα αναζωογονητικό και θεραπευτικό, προτρέποντας το μαθητή να ακούσει ο ίδιος το δικό του σώμα και τις δικές του ανάγκες. Στόχο έχει να γνωριστούμε με το υπέροχο και ανεξάντλητο δυναμικό που υπάρχει μέσα μας, να ζούμε τη ζωή μας με νόημα και πληρότητα, δημιουργικότητα και χαρά.
Μέσα από τη γιόγκα ανακάλυψε ένα νέο, πιο υγιή τρόπο να σχετίζεται με το σώμα, τον εαυτό, τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω της. Αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτό το δώρο και χαίρεται να το μοιράζεται με ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει την ευτυχία να είναι μαμά μιας υπέροχης κόρης, από την οποία διδάσκεται και εκπαιδεύεται στη γιόγκα σε καθημερινή βάση.


Σοφία Κανέλλου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2012. Κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Κάτοχος άδειας λειτουργίας νόμιμου διαιτολογικού γραφείου.
Απόφοιτος Βοηθού Νοσηλευτή με διετή πρακτική άσκηση στο Γ.Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" και "Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού" με βαθμό λίαν καλώς και υποτροφία.
Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.
Ιδρυτικό μέλος των Διατροφολόγων για το Περιβάλλον στην Ιταλία (NUPA- nutrizionistiperlambiente.ogr)
Tο 2015 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές με άριστα στην Ιατρική της Ανκόνα της Ιταλίας (Università Politecnica delle Marche, Facoltà di Μedicina) με θέμα: "Χορτοφαγία για όλα τα στάδια ζωής σε Κλινικές και Φυσιολογικές Καταστάσεις".
Τίτλος διατριβής: "Τα προϊόντα ζύμωσης και η επιρροή τους στα επίπεδα βιταμίνης Β12 σε χορτοφάγους", βαθμός 28/30. Προπτυχιακή εργασία "Βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου και χορτοφαγική διατροφή".
Εκτέλεσε την πρακτική της άσκηση στη Βενετία ειδικευόμενη στη βοτανοθεραπεία, τη φυσική θεραπευτική και τη μέθοδο Kousmine (expert level) κοντά σε διακεκριμένους επιστήμονες. Δημιούργησε επιπλέον, ένα δίκτυο διατροφολόγων παραδίδοντας σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής.
Μετά από υποτροφία, εργάστηκε στην Τεργέστη Ιταλίας σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, παρακολουθώντας εξατομικευμένα τους θεραπευόμενους, οργάνωνε προγράμματα εβδομαδιαίας σίτισης και εργαστήρια παρασκευής τροφίμων αλλά και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή.
Παρακολούθησε σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, μη βίαιης επικοινωνίας, μητρικού θηλασμού, ομοιοπαθητικής και ορθομοριακής ιατρικής. Συνεχώς καταρτίζεται και ενημερώνεται επιστημονικά μέσα από συνέδρια, διαλέξεις, και επιμορφώσεις στον τομέα της διαιτολογίας.
Γράφει άρθρα και δημιουργεί συνταγές, συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και εταιρίες βιολογικών προϊόντων συντάσσοντας ειδικά διαιτολόγια.
Διαρκής συνεργασία με έμπειρους chef για σύνταξη ειδικών μενού σε εταιρίες catering, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Παραδίδει σεμινάρια για επίκαιρα θέματα διατροφής καθώς και είναι εισηγήτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (ΛΑΕΚ) επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ.
Από το 2013 λειτουργεί το «Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής» με όραμα να μεταδώσει τον ενθουσιασμό της, την εμπειρία και τις γνώσεις της επιστήμης που επέλεξε με διαρκή όρεξη για νέες συνεργασίες και δημιουργία.