Υλικά (μιας μερίδας):

½ φλιτζάνι φακές, 1 μικρή ώριμη ντομάτα, 1 μικρό κρεμμύδι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, 1κ κανέλα, 1 σκελίδα σκόρδο, δενδρολίβανο, δάφνη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ετοιμασία:

Ξεπλύνετε τις φακές και τις βάζετε σε κρύο νερό για να βράσουν. Θα πρέπει να πεταξετε το νερό από το πρώτο βρασμό. Βάλτε να βράσουν οι φακές με άλλο νερό και μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο. Σβήστε μετά από 10-15 λεπτά.

Στραγγίξτε τις φακές και σοτάρετε με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο νερό, στη συνέχεια, προσθέστε, τις ντομάτες και τα άλλα μπαχαρικά. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για 7 λεπτά.