Υλικά:

 

  • 1/2 κιλό πιπεριές φλωρίνης
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κ. σ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • Ταμπάσκο καυτερό
  • Λίγο ελαιόλαδο

Ετοιμασία:

 

Βάζουμε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα στο γκριλ να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν, και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.

Ρίχνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές από τη φλούδα και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές, και τα κόβουμε σε κύβους. 

Σε μια κατσαρόλα ρηχή, βάζουμε νερό και λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Στη συνέχεια, βάζουμε και την ντομάτα, το αλάτι, την πάπρικα, και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξύδι και συμπληρώνουμε προαιρετικά με το ταμπάσκο, όσο καυτερό το θέλουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μόλις κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.