Υλικά:

 

100 γρ λιγκουίνι ολικής άλεσης

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι ανάλατοι ξηροί καρποί στο μπλέντερ          

3-4 κ. σ. ψιλοκομμένος βασιλικός

200 γρ φυτική κρέμα σόγιας  (προαιρετικά)

 

 

Eτοιμασία: 

  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά, ώστε να είναι al dente.
  2. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με λίγο νερό και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα σόγιας και τα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 
  4. Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε. 

 

 

Συνταγή από Μαρία Μπουντάλη

https://myownprivatecuisine.wordpress.com/2014/12/11/fridge-leftovers-extravaganza/