κεχρότο με αρακάΥλικά για 2 μερίδες:

½ φλ. κεχρί

1 φλ. αρακά

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 ντομάτα στον τρίφτη

1κ ρίγανη, θυμάρι ή μίγμα βοτάνων

1κ αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

1Κ λάδι

 

Ετοιμασία:

Σε λίγο νεράκι «σοτάρετε» το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε το κεχρί πλυμένο με τον αρακά και 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά και την ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζετε. Σε 10 λεπτά, προσθέστε το λάδι, κλείστε τη φωτιά και αφήστε σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά.