Υλικά για 4 άτομα

400 γρ τόφου, 400 γρ  μπουκετάκια μπρόκολο, σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά κατ’ επιλογή, σάλτσα σόγιας, λάδι και αλάτι ακατέργαστο.

Προετοιμασία

Καθαρίστε το μπρόκολο βυθίζοντάς το σε νερό και ξύδι, ξεφλουδίστε τα σκληρά στελέχη και κόψτε τα σε κύβους. Μαγειρέψτε στον ατμό για 5’ . Μεταφέρετε το βρασμένο μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ, κόψτε σε μικρά κομμάτια. Κόψτε το τόφου σε κύβους , βάλτε το σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και αφήστε να πάρει μια βράση . Όταν βράσει ,κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίξτε και τα μεταφέρετε σε ένα δοχείο ( π.χ. μπλέντερ). Κρατήστε το νερό που βράσατε το τόφου.  Προσθέστε το σκόρδο, λίγη σάλτσα σόγιας, αποξηραμένα ή φρέσκα μυρωδικά ( π.χ.  δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαϊντανό, δυόσμο, εστραγκόν, μαντζουράνα, ρίγανη, κλπ. .. ) μπαχαρικά ( π.χ. : κύμινο, η κουρκουμά, μοσχοκάρυδο, κάρυ, τσίλι,  τζίντζερ, πιπέρι, κλπ. .. ) αλάτι και λίγο λάδι .

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο από το νερό. Μεταφέρετε την κρέμα στο μπολ με το μπρόκολο , ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και μεταφέρετε την «ζύμη» .

Πατήστε καλά με ένα κουτάλι και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.