Υλικά:

1κιλό φρούτα, 100- 200γρ συμπυκνωμένο χυμό μηλου ή 2 μήλα ολόκληρα, Χυμό 1 λεμονιού, Μπαχαρικά (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια ή πολτοποιήστε και προσθέσθε τον πολτό μήλου ή τον συμπηκνωμένο χυμό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Προσθέσθε σαν μπαχαρικά κανέλλα, πιπερόριζα, γαρύφαλο. Το μίγμα πρέπει να βράζει.

Στη συνέχεια πύνετε τα βάζα και τα καπάκια σε βραστό νερό και στραγγίξτε. Χρησιμοποιήστε μικρά βάζα.  Αυτή η διαδικασία αποστείρωσης είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και να μην αναπτυχθούν μύκητες.

Γεμίστε τα βαζάκια με το βραστό μίγμα, κλείστε ερμητικάκαι αναποδογυρίστε με το καπάκι προς τα κάτω αμέσως.

Διατηρήστε τη μαρμελάδα σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρήστε στο ψηγείο για 7 ημέρες.