Ψωμίμεπροζύμι Αντιγραφή

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Θεωρητικό μέρος
* Ιστορία του προζυμιού, ιδιότητες και διαφορά με τη μαγιά. Θεωρητικό μέρος ψωμί
* Συντήρηση, χρήσεις, παραλλαγές.
* Θα αναλύσουμε τα διάφορα άλευρα στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα μιλήσουμε για την πολυσυζητημένη γλουτένη.

 

 

Πρακτικό μέρος
* Ο κάθε ένας θα ζυμώσει το δικό του ψωμάκι για να το ψήσει στο σπίτι.
* Θα δοκιμάσουμε έτοιμο φρεσκοψημένο ψωμί με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές και θα πάρουμε μαζί μας ιδέες και συνταγές για να μαγεύουμε σε κάθε περίσταση στους ανθρώπους που αγαπάμε!


πρακτικό ψωμί

 

!Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας: ποδιά, ένα ταψάκι ή φόρμα για το καρβελάκι σας, ένα βαζάκι για το προζύμι, μια πλαστική σακούλα, ένα κουβερτάκι

Εισήγηση: Σοφία Κανέλλου

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον πολυχώρο "crossing" στον Κεραμεικό που μας  φιλοξένησε και πέρυσι, με οικοδεσπότη το Ζαννή Ζουγανέλη που μαζί του τα σεμινάρια μοιάζουν να γίνονται πιο εύκολα, πάντα φιλόξενος και πρόθυμος να μοιραστεί μαζί μας τις δικές του αλχημείες που μας εκπλήσσουν πάντα!

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ